Vi skulle vilja säga att det var inte bättre förr. Förr behövde man gå till sitt lokala spelombud för att kunna betta på matcher, tävlingar och resultat. Idag är det mycket enklare, idag kan vem som helst när som helst betta online. Att betta online är både enkelt och smidigt och utbudet är mycket stort.

Betta online

Att spela på matcher och tävlingsresultat online är roligt och passar vem som helst. På nätet finns det, till skillnad från hos de lokala spelombuden, en mycket stort utbud och alla kan hitta någon som intresserar. Det finns allt från e-sport till fotbollsmatcher. På nätet finns det även en hel del olika sidor att välja bland och därmed också stor konkurrens, vilket kan gynna spelarna många gånger.

Så här gör man när man vill betta online

Om man exempelvis vill betta på ett resultat i en fotbollsmatch online så får man såklart börja med att välja vilken match och vilka lag man vill spela på. En rekommendation är förstås att välja något man har kunskap och kännedom kring för att kunna förutse ett resultat. Dock går det på de allra flesta sidor på nätet att få tips och råd vad gäller spel.

När man väl bestämt dig för vilken match man vill satsa och spela på är det mycket viktigt att man avsätter en rimlig summa pengar som man tycker sig ha råd att spendera för ändamålet. Att inte sätta upp denna gräns innan spel och betting är dumdristigt och kan leda till att man spelar för pengar som man egentligen inte har råd att lägga på nöje. När man bestämt sig för belopp att satsa behöver man skapa sig ett konto på ett spelbolag. Se gärna på rekommendationer och omdömen innan val av spelbolag för att vara säker på att välja ett spelbolag som är tryggt och seriöst och som inte tar ut orimliga avgifter.

När pengarna sedan finns på ens konto på spelbolagets sida är det enkelt att söka bland matcher och tävlingar för att finna den man tänkt spela på. När man funnit rätt match avsätts det belopp man vill spela för och därefter är det bara att hålla tummarna och invänta matchresultatet.

Man kan spela på olika typer av resultat
En missuppfattning bland nybörjare kan vara att man väljer att betta på det lag som man tror vinner. Så behöver inte vara fallet utan man kan även satsa på andra resultat. Att satsa på olika resultat brukar kallas för olika typer av spelformer.

Olika sätt att betta på i exempelvis fotbollsmatcher

I matcher som till exempel fotboll kan olika typer av satsningar göras och det vanligaste brukar vara att satsa på det lag man tror vinner, det brukar kallas 1×2. Om man däremot väljer att satsa på hur många mål det ska bli i en match kallas detta för Över/Under. En annan vanlig form inom just fotbollsmatchresultat är att satsa på själva resultatet av matchen, denna form kallas just för Resultat. Man kan även välja att satsa pengar på hur exempelvis en längre fotbollsturnering ska sluta och avgöras, detta kallas för Vinnare.