Att spela på olika sporter och spel på internet är idag väldigt populärt. Redan när internet började utvecklas på marknaden så tog det inte lång tid innan spelen också hittade hit. Idag finns det människor som försörjer sig på detta, men även de som spelar för nöjets skull.

Vad är odds?

När det talas om odds så är detta något som mäter hur mycket en kan vinna genom vadslagning. Du vinner mer om oddset är högre, men ett högre odds ger också ett mindre sannolikt resultat att det går rätt. Ett lägre odds ger på förhand en mer säker vinst, men då också en lägre vinst.

Odds är något som mäts innan av spelbolagen beroende på hur sannolikt de bedömer att ett spel går in. Odds går att sätta på många olika spel, inte bara på vinst och förlust av lag.

Olika spel med odds

Spelbolagen har fram till idag utvecklat många spel där det går att spela på olika odds. Förr var det mest vanligt att spela på vinst, förlust eller oavgjort. Nu finns det betydligt mer spel att satsa på än så.

Målgörare i varje match är svårt att förutspå, vem som skall göra mål och om någon gör en assist. Dessa spel ger ett högre odds, just för att det är svårt att spela på. Olika spelare ger dock olika odds och den mest osannolika målgöraren kan ge ett väldigt högt odds. Skulle någon spela på detta och spelet gå rätt så ger det också en hög vinst utifrån insatsen.

Beroende på vilken sport en spelar på så kan det finnas olika spel att satsa på. I sporter med flera halvlekar eller set så kan det finnas spel just inom halvleken eller setet, det behöver inte bara finnas spel som lyder ända till slutsignalen har ljudit.

Spel i realtid

Livespel som det kallas, spel i realtid, finns det flera spelbolag som erbjuder. Detta innebär att som spelare så går det att ägna sig åt vadslagning när matchen redan har börjat. Det kan vara ett spel som handlar om vem som gör nästa mål, vem som får nästa hörna eller vem som vinner nästa set i tennis. För den som är insatt i sporten kan detta vara ett sätt för att vinna snabba pengar, det går att analysera hur spelarna ser ut och hur formen ter sig. Men som spel är så går att aldrig att veta helt säkert hur det kommer att sluta, därav oddsen i de olika storlekarna för att det på förhand ges en uppskattning hur det kan komma att sluta.

Vilka sporter det kan spelas på

Den största sporten att spela på är fotbollen, men detta har också att göra med att fotbollen är den största sporten i världen som är utspridd överallt. Det finns dock många flera sporter och evenemang att spela på än så.

Exempel på andra sporter att spela på är ishockey, tennis, golf, volleyboll, basket, rugby, baseboll med flera.

Förutom sport så kan det också spelas på musiktävlingar, politik och andra evenemang. Även inom evenemang så handlar det om vem som vinner och vem som har bäst slutplacering. Det kan även vara odds inom poängsättning om det ges poäng av olika slag inom evenemanget.