Trav är en mycket tilltalande sport som engagerar många. Att spela på trav är populärt och har i princip alltid varit det sen loppen började. Den som vill spela på trav har flera olika alternativ att välja på, man kan antingen gå till sitt lokala spelombud, vara på plats för spel direkt på själva travbanan eller så kan man välja att spela på loppen online.

Fördelar med att spela på trav online

Det är mycket vanligt att spela på trav online och förmodligen det enklast och smidigaste sättet att spela på. Vid online-spel kan satsningar göras från varsom helst och egentligen när som helst på dygnet. Ytterligare en fördel med att spela på trav online istället för på plats eller via sitt lokala spelombud är att man får bättre odds online. Anledningen till att man som spelare får bättre odds online är för att konkurrensen bland spelbolagen online är hård. När online-spelbolagen tävlar om kunderna måste de ge bättre odds för att locka kunderna till just sitt onlinespel.

Tips och råd för att lyckas med spel online

För den som vill spela på trav är oddsen goda och spänningen hög. För att få bästa möjliga förutsättning för att vinna är dock ett tips att ha lite koll på de fyrbentas tidigare resultat. Att ha koll på vilka hästar som har vunnit och sprungit bra sedan tidigare ger en goda förutsättningar för att spela på rätt häst och därmed ger det goda förutsättningar för vinst. Utöver detta är det självklart också en fördel att också ha koll på kuskarnas, ägarnas och tränarnas resultat och kapacitet.

Så går det till att spela på trav

Om man bestämt sig för att spela på trav så kan man välja om man vill satsa på tävlingar i Sverige eller utomlands. I Sverige är det vanligaste loppet inom trav V75 som spelas hos ATG. V75 äger vanligtvis rum varje lördag. Att vara med och satsa på V75 lopp kostar inte mer än cirka 25 öre per rad. För att vinna miljonbelopp på V75 behöver man dock ha satsat på rätt häst i 7 lopp. Eventuell vinst multipliceras med det belopp man har satsat, vilket då såklart talar för att ju mer pengar man satsar desto större chans har man att vinna större belopp.

Att travsporten är och länge har varit så populär beror förmodligen på att det är mycket spännande att följa ett travlopp. Just V75 som är det mest populära att spela och satsa på sänds på tv varje gång det går och därmed kan spelarena följa tävlingen live. Även runt omkring loppet är det ett stort intresse och spelarena kan se intervjuer både före och efter loppen med exempelvis kuskarna. Ibland visas reportage från stallen, ägarna och hästarna. Ju mer man spelar på trav och följer loppen desto mer insatt blir man i sporten och allt som hör där till. Att följa loppen när man är insatt i sporten och har kännedom om hästar, kuskar, tränare och ägare gör det än mer spännande och engagerande.